Spinelle des Trois Joyaux

Noorse black smoke poes

verdunning en blotched drager

negatief getestet voor PKD / PKDEF / GSDIV / HCM

Kampioen sinds 3 april 2023

Stamboom:

Pawpeds

 


Spinelle is geboren op 17 juli 2021 bij cattery Trois Joyaux.

Ze is een kleine black smoke poes met een sterk karakter. Een beetje verlegen en gereserveerd toen ze aankwam, slaagde ze erin het hart van mijn oude kat te winnen die haar onder zijn poot nam om haar uit te leggen hoe de bewoners van het huis werken en om haar opleiding te perfectioneren. Na verloop van tijd klom ze in de rangen van de hiërarchie en werd ze de koningin van het huis. Ze is erg knuffelig, speels, nieuwsgierig en heeft behoefte aan interactie.. 

De naam komt overeen met een steen van bescherming tegen negatieve energieën. Black Spinel weert de krachten van het kwaad diep in de duisternis waaruit ze zijn voortgekomen. Het beschermt tegen spreuken en vloeken. 

Doet dat je ergens aan denken? Katten zijn inderdaad spirituele beschermers, een van de mogelijkheden van de kat is om ons huis te beschermen tegen negatieve energieën. Het zijn geweldige genezers, ze helpen ons onze mentale en emotionele stress los te laten.

 

Raven Merlina des Cailloux Enchantés

Noorse black silver mackerel tabby poes

verdunning en non-agouti drager

negatief getestet voor PKDEF / GSDIV 

Stamboom:

Pawpeds


Raven Merlina is geboren op 13 juni 2023 bij cattery des Cailloux Enchantés.

Ze is het eerste kitten dat thuis geboren wordt. Ze is een geweldige mix van mama en papa met een prachtig zilver geërfd van Spinelle en de prachtige ogen en het tabby-patroon van Orville.

Heel nieuwsgierig en wakker van de eerste weken, begreep ze al snel dat ze thuis zou blijven. Ze neemt het voorbeeld van de 2 volwassenen, Spinelle en Yaï, en kopieert al hun acties. Ze raakte ook snel gewend aan de aanwezigheid van Bella de reuzin.

De naam komt van een van de beroemde raven van de Tower of London, als eerbetoon aan zijn vader Orville van de fokkerij "Von den Raben". 

Het is ook gerelateerd aan de steen "Merliniet", naam gegeven aan een verscheidenheid aan witte chalcedoon die zwarte dendritische insluitsels bevat. Witte, zwarte dendrieten,... het doet me een beetje denken aan Merlina's jurk!

Merliniet is een evenwichtssteen die gunstig is voor communicatie en centrering, concentratie en spirituele groei, wat magie en geluk kan brengen. Een heel programma! Misschien vind ik deze kwaliteiten terug in het karakter van Merlina? De toekomst zal het leren.