Presentatie

Mijn naam is Evelyne Hanf, ik woon in België in Malmedy, een klein stadje in de provincie Luik vlakbij de Duitse en Luxemburgse grens.

Goedkeuringsnummer: HK02601004

Van jongs af aan heb ik me altijd aangetrokken gevoeld tot dieren in het algemeen. In 2006 adopteerde ik Chaussette, een mannelijk Europees katje dat voor het huis uit een auto werd gegooid, en een paar maanden later werd ik verliefd op een klein Brits korthaar kat, Milady. 

Ik wist toen nog niet veel van katten. Ik begon me te interesseren voor fokken, ik bezocht verschillende fokker, ik informeerde naar tentoonstellingen enz... en ik realiseerde me al snel dat mijn kleine Brit nooit een fokdier zou worden. Dus besloot ik haar te laten steriliseren en om verschillende persoonlijke redenen zette ik mijn fokideeën in de ijskast.

Een paar jaar later ontmoette ik een ragdoll-fokker die sindsdien een van mijn beste vrienden is geworden en heeft me kennis laten maken met het leven van een kattenfokker. In het begin dacht ik eraan om ragdolls zoals zij groot te brengen, het was gemakkelijker voor het onderzoek naar lijnen, kater, enz... maar dit ras paste niet 100% bij mij. Ik zette mijn onderzoek voort, ik aarzelde tussen verschillende rassen en de keuze voor Noors werd me duidelijk. Ik heb hem onder andere gekozen vanwege zijn karakter, zijn gezelligheid met mensen maar ook met honden, zijn grote formaat, zijn mooie hoofd, zijn aanwezigheid, maar ook vanwege de puurheid van het ras en zijn natuurlijke oorsprong.

Meer nauwkeurig onderzoek zou kunnen beginnen. Tegelijkertijd heb ik ook de stappen gezet om mijn fokkerslicentie te halen. Op een dag kwam ik een foto tegen van een kleine katje. Ik begon haar evolutie te volgen, iets in haar riep me, en ik besloot uiteindelijk contact op te nemen met haar fokker. 

Op 30 oktober 2021 haalde ik mijn kleine protégée op, Spinelle des Trois Joyaux, een Noorse black smoke katje. Ze kwam bij Chaussette en Milady die al 15 jaar bij mij woonden, evenals bij Bella, mijn 5-jarige Cane corso-kruishond. Milady heeft ons helaas verlaten in januari 2022 bij het aanbreken van haar 16e verjaardag en Chaussette vertrok op 14 juni 2023 op 17-jarige leeftijd. We wonen in een eengezinshuis met een grote tuin, maar ik laat mijn katten niet naar buiten. Dit jaar is het terras omgetoverd tot een beveiligde patio, zodat we samen kunnen genieten van het buitenleven.

Ik koos voor mijn voorvoegsel "des cailloux enchantés" (betoverde kiezelstenen) omdat ik erg geïnteresseerd ben in lithotherapie, energiebehandelingen en de wereld van magie. Mijn "kiezelstenen" zijn overal in huis en bij mij was het onvermijdelijk dat ze ook deel uitmaakten van de cattery.

Mijn dieren zijn een belangrijk onderdeel van mijn leven, zonder hen zou ik niet dezelfde persoon zijn en ik had de stormen van het leven niet kunnen doorstaan. Ze waren er altijd in goede en slechte tijden.

Dieren nemen elk op hun eigen manier deel aan onze lasten, onze zorgen, onze ziekten en onze stemmingen om ons in staat te stellen vooruit te komen in het leven, te genezen, moeilijkheden te overwinnen. Ze leiden ons naar mensen die goed voor ons zijn. We moeten hen hiervoor respecteren, beschermen, koesteren en op elk moment van hun leven voor hen aanwezig zijn..